partner uitkopen woning

Partner uitkopen woning

Als jullie besloten hebben te scheiden dan moet er veel geregeld en verdeeld worden. Hebben jullie samen een koophuis? Het is belangrijk dat je daar goede beslissingen over neemt. Daarbij zijn verschillende mogelijkheden.

Jullie kunnen de woning verkopen en beide een andere woonruimte zoeken. De opbrengst van de verkoop wordt dan evenredig onder jullie verdeeld. Is er sprake van een restschuld na de verkoop? Dan verdelen jullie die schuld onder elkaar.

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Partner uitkopen

Eén van beide partners kan ook besluiten in het huis te blijven wonen. Omdat de woning van jullie beide is, moet de partner die in het huis blijft wonen de vertrekkende partner uitkopen.

Dat brengt een financiële verplichting met zich mee. Daarnaast is het belangrijk dat je zeker weet dat de partner die in het huis blijft wonen de financiële lasten kan dragen. De hypotheek moet nu gedragen worden door één inkomen. Bovendien gaan alle vaste lasten nu van dat inkomen af.

Hulp bij het echtscheidingstraject

Om er  zeker van te zijn dat je geen verkeerde beslissingen neemt schakel je de hulp in van een professional van Deskundig Scheiden. Samen met ons doorloop je het echtscheidingstraject. We kijken daarbij onder meer naar de financiële situatie. We maken een overzicht en berekenen of het mogelijk is dat de vaste lasten en hypotheek van één inkomen af gaan.

Daarnaast kijken we naar het uitkopen van de partner. Daarvoor moet eerst de waarde van de woning worden bepaald. Dit wordt meestal gedaan door een erkende taxateur. Daarna wordt dit bedrag in tweeën gedeeld en worden afspraken gemaakt over het uitkopen van de partner.

Echtscheidingsdeskundige

Partner uitkopen woning? Maak goede afspraken

Zijn er voldoende financiële middelen dan kan de ene partner de ander dadelijk uitkopen. Een andere mogelijkheid is het verhogen van de lening zodat met dit bedrag de partner uitgekocht wordt. Daarnaast is het mogelijk de uitkoopsom in termijnen te betalen. Hierover moeten wel goede afspraken gemaakt worden, die worden vastgelegd in het echtscheidingsconvenant.

Hulp nodig bij het uitkopen van de partner bij het overnemen van de woning? De professionals van Deskundig scheiden staan voor jullie klaar.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.