mediation Drenthe

Mediator Hoogeveen

Als jullie besloten hebben uit elkaar te gaan komt er veel op je af. Je moet van alles regelen, er moeten veel afspraken gemaakt worden en je moet altijd één oog houden op de consequenties van die afspraken voor de toekomst. Als het al niet helemaal meer vlot tussen jou en je partner kunnen stress en emotie er voor zorgen dat de spanningen hoog oplopen. Miscommunicatie en conflicten liggen dan op de loer.

Om het echtscheidingsproces toch goed en soepel te laten verlopen is het verstandig een mediator van Deskundig Scheiden in te schakelen. Met een mediator uit de omgeving Hoogeveen weet je zeker dat de scheiding vlotter en soepeler verloopt en dat jullie in goede samenspraak afspraken kunnen maken.

Mediation Hoogeveen

Wat doet een mediator Hoogeveen?

Een mediator van Deskundig Scheiden is een onafhankelijke tussenpersoon en professionele bemiddelaar. Hij of zij helpt bij het oplossen van conflicten tijdens het echtscheidingsproces. Een mediator is neutraal en kiest dus geen partij voor jou of je partner. Dit in tegenstelling tot een advocaat. Hij of zij heeft dus ook nooit een voorkeur of een mening.

Door middel van vragen probeert een mediator geschillen op te lossen en de communicatie tussen jou en je partner soepel te laten verlopen. Samen met een mediator kunnen jullie onderlinge afspraken maken die van belang zijn voor het echtscheidingsproces. Bijvoorbeeld de afspraken voor een ouderschapsplan als jullie samen kinderen hebben en de zorg moeten verdelen, of afspraken over de verdeling van de boedel en het vermogen.

Deskundig Scheiden kennismaking

Vrijwillig

Je wordt niet gedwongen met een mediator samen te werken. De samenwerking gaat op vrijwillige basis. Dit in tegenstelling tot een rechtszaak, waarbij één van beide of beide partijen gedwongen worden mee te werken. Bij een vrijwillige deelname wordt een conflict over het algemeen ook sneller opgelost.

Woon je in de omgeving Hoogeveen en zoek je een goede mediator? De professionals van Deskundig Scheiden staan voor jullie klaar! Neem direct contact op.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.