mediator Assen

Mediator Assen

Als jullie besloten hebben uit elkaar te gaan komt er veel op je af. Je moet veel zaken regelen, er moeten afspraken gemaakt worden. De tijden zijn voor jullie niet makkelijk en emoties kunnen hoog oplopen. Op die momenten ligt ruzie op de loer, en kan een echtscheiding zelfs ontaarden in een vechtscheiding.

Bij een vechtscheiding kunnen jullie samen niet meer door één deur. En dat is wel nodig als jullie samen afspraken moeten maken voor het opstellen van een echtscheidingsconvenant. Om het echtscheidingsproces toch vlot te laten verlopen is het verstandig een mediator in te schakelen. Wonen jullie in de regio Assen? Vraag dan een mediator in Assen van Deskundig Scheiden om hulp en begeleiding.

Mediator in Drenthe

Wat doet een mediator Assen?

Een mediator van Deskundig Scheiden is een onafhankelijke tussenpersoon. Hij of zij kiest dus niet de kant van één van beide partners. Een mediator in Assen is een professionele bemiddelaar die helpt met het oplossen van conflicten tijdens een echtscheiding. Dat wordt gedaan door middel van praten en het stellen van vragen. Op die manier probeert de mediator tot de kern van het probleem te komen, geschillen op te lossen en de communicatie tussen jou en je partner soepeler te laten verlopen. Samen met een mediator kunnen jullie onderlinge afspraken maken die het echtscheidingsproces vlot laten verlopen. Jullie stellen bijvoorbeeld samen de afspraken voor een ouderschapsplan op als jullie kinderen hebben, maken afspraken over de verdeling van het vermogen en wat er met de woning gaat gebeuren als jullie een koophuis hebben.

Echtscheidingsmediator Margriet Steenbergen

Vrijwillig samen werken

Scheiden met behulp van een mediator is niet verplicht, de samenwerking gaat op vrijwillige basis. Maar houd wel in gedachten dat een vechtscheiding tot een rechtszaak kan leiden, en dan worden beide partijen of één van beide partijen gedwongen om mee te werken. Dat resulteert vaak in een slepende kwestie, terwijl bij mediation conflicten meestel sneller worden opgelost. Een mediator van Deskundig Scheiden zorgt voor een soepel echtscheidingstraject.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.