Mediation bij scheiding

Mediation scheiding

Gaan jullie scheiden? Dat kan veel emotie met zich meebrengen. Die emotie kan soms het maken van afspraken in de weg zitten. Of misschien wordt de relatie getekend door meningsverschillen, of willen jullie zelfs helemaal niet meer met elkaar praten.

Het maken van onderlinge afspraken is belangrijk tijdens het echtscheidingstraject. Deze afspraken, die bijvoorbeeld gaan over de verdeling van het vermogen, wat jullie doen met het koophuis of over kinderen die jullie samen hebben, moeten worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Als jullie samen geen afspraken kunnen of willen maken, worden de beslissingen genomen door een rechter. In de meeste gevallen is een echtscheiding dan ontaard in een vechtscheiding, en praten jullie alleen met elkaar via jullie respectievelijke advocaten.

Zo ver hoeft het echter niet te komen. Een vechtscheiding kost veel tijd, energie en geld. Beter is het te kiezen voor mediation bij de scheiding als jullie tegen miscommunicatie aanlopen.

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Mediation scheiding

Mediation bij een scheiding schakel je in als jullie samen geen afspraken kunnen maken. Een mediator is een neutrale partij die samen met jullie om de tafel gaat. Door te praten dringen jullie door tot de kern van het probleem. Daarna wordt naar een oplossing gezocht. Die moet vanuit jullie zelf komen. De mediator draagt zelf geen oplossingen aan.

Echtscheidingsmediator Margriet Steenbergen

Vrijwillig

In tegenstelling tot het uitvechten van een vechtscheiding via een advocaat is mediation bij scheiden vrijwillig. Jullie worden niet verplicht voor mediation bij scheiden te kiezen. Het is echter wel sterk aan te raden als jullie er zelf niet uitkomen, omdat het maken van afspraken via de rechtbank een slepende zaak kan worden.

Gaan jullie uit elkaar en komen jullie er zelf niet uit bij het maken van afspraken? Deskundig Scheiden raadt graag een mediator aan uit haar uitgebreide netwerk van professionals. Neem direct contact op.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.