Mediation Meppel

Hebben jullie besloten dat het beter is uit elkaar te gaan omdat jullie relatie getekend wordt door ruzie, miscommunicatie of juist lange periodes van zwijgen? Dan is het beter elk je eigen weg te zoeken.

Bij scheiden is het belangrijk dat jullie onderlinge afspraken maken, bijvoorbeeld over eventuele kinderen, het huis en de verdeling van het vermogen. Soms lukt dat echter niet, omdat de communicatie steeds stuk loopt of omdat jullie niet meer met elkaar willen praten. Op dat moment is het verstandig mediation in te schakelen om te voorkomen dat een echtscheiding een vechtscheiding wordt. Wonen jullie in Meppel en omgeving? Dan kies je voor mediation in Meppel.

Mediation Meppel

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Wat is mediation?

Als je kiest voor mediation gaan jullie met een mediator om de tafel om te praten. Samen dringen jullie op die manier door tot de kern van de miscommunicatie om het probleem op te lossen. De mediator is een neutrale partij en kiest niet de kant van één van de partners. Ook draagt een mediator geen oplossingen aan. Die moeten, onder begeleiding van de mediator, uit jullie zelf komen.

Voorkom een vechtscheiding

Vaak zorgt een mediator er voor dat een echtscheiding geen vechtscheiding wordt. Een vechtscheiding is een slepende, vervelende en dure procedure. Jullie moeten beide een advocaat in de arm nemen die jullie gaat vertegenwoordigen in de rechtszaal. De communicatie verloopt vaak via de advocaten en de rechtbank neemt beslissingen over de afspraken die rond de scheiding gemaakt moeten worden. Afspraken worden vaak ‘opgedrongen’ en dat is meestal geen prettige manier van onderhandelen. Bovendien verslechterd de onderlinge relatie vaak, wat vervelend is als jullie bijvoorbeeld samen kinderen hebben.

Echtscheidingsadvocaten

Kies voor mediation in Meppel

Gaan jullie uit elkaar en komen jullie er onderling niet uit met het maken van afspraken? Kies dan voor mediation in Meppel. Deskundig Scheiden adviseert graag welke mediator het beste bij jullie past, zodat jullie de onderhandelingen weer vlot kunnen trekken en soepel door het echtscheidingstraject gaan.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.