Mediation bij scheiding

Mediation bij scheiding

Als jullie gaan scheiden komt er veel op jullie af. Jullie moeten afspraken maken, dingen regelen, de boedel en het vermogen verdelen. Hebben jullie een koophuis dan moeten jullie bepalen of jullie deze verkopen of dat één van beide partners er in blijft wonen. Hebben jullie kinderen dan moet er een ouderschapsplan opgesteld worden waarin de afspraken rond onder meer de verzorging opgenomen zijn.

Dat kan allemaal heel veel worden. Zeker als jullie niet meer goed door één deur kunnen en alles wat de ene partner zegt verkeerd wordt opgevat door de ander, en andersom. Terwijl jullie het liefst soepel en vlot uit elkaar willen gaan, zonder veel gedoe. Dan kies je voor mediation bij scheiding.

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Samen door het echtscheidingstraject

Mediation bij scheiding door een mediator van Deskundig Scheiden helpt jullie bij het goed doorlopen van het echtscheidingstraject. Jullie kunnen rekenen op professionele en persoonlijke begeleiding van mensen die ruime ervaring hebben binnen het notariaat en de topadvocatuur. Onze mediators weten hoe en waarom een scheiding kan leiden tot een slepend traject vol ruzie en onbegrip en vooral hoe we dit kunnen voorkomen.

Echtscheidingsmediator Margriet Steenbergen

Wat is mediation bij scheiding?

Als je een mediator vraagt tijdens het echtscheidingstraject gaat deze als onafhankelijke bemiddelaar met jullie om de tafel om conflicten die ontstaan zijn tijdens de echtscheiding (of al eerder maar de scheiding in de weg zitten) met jullie op te lossen. Dat doet een mediator niet door te zeggen wat jullie moeten doen, maar door te luisteren naar beide kanten van het verhaal en tot de kern van het probleem door te dringen. Een mediator staat neutraal tussen beide partijen en wil de beste oplossing voor iedereen. Oplossingen worden vrijwillig aangenomen, er is nooit sprake van dwang.

Met mediation bij scheiding van Deskundig Scheiden worden vastgelopen onderhandelingen en afspraken weer vlot getrokken en gaan jullie soepel en vlot uit elkaar. Deskundig Scheiden kan jullie overigens tijdens het hele echtscheidingstraject bijstaan met professionele en persoonlijke hulp. Met de juiste begeleiding kunnen jullie al binnen twee tot drie maanden uit elkaar zijn. Neem direct contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.