Mediation bij scheiding

Mediation bij echtscheiding

Als jullie besloten hebben uit elkaar te gaan moet er veel geregeld worden. Voor en tijdens het scheidingstraject kan de communicatie moeizaam gaan, en dat zit het maken van goede afspraken in de weg. Als jullie er samen niet uitkomen kiezen jullie voor mediation bij echtscheiding.

Samen met een professioneel mediator van Deskundig Scheiden kunnen jullie miscommunicatie oplossen en samen goede afspraken maken. Op die manier loop je soepeler door het echtscheidingstraject.

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Wat is mediation bij echtscheiding?

Tijdens een scheiding kunnen emoties, onbegrip en wantrouwen de communicatie tussen jou en je partner tekenen. Jullie praten langs elkaar heen of willen zelfs helemaal niet meer met elkaar praten. Goede afspraken maken lukt dan niet, en het echtscheidingstraject loopt vast. Je hebt dan een tussenpersoon nodig die de communicatie weer vlot trekt.

Een mediator staat neutraal tussen jou en je partner in. De mediator trekt dus geen partij. Samen praten jullie en met vragen dringt de mediator door tot de kern van het probleem, zodat hier een oplossing voor gevonden kan worden. Een mediator draagt geen oplossingen aan, deze moeten vanuit jullie zelf komen.

Echtscheidingsmediator Margriet Steenbergen

Vrijwillig

Mediation bij een echtscheiding is vrijwillig, in tegenstelling tot een rechtszaak, waarbij je gedwongen wordt mee te werken. Dwang heeft over het algemeen geen goede invloed op de toekomstige relatie, die je wellicht wel in stand wilt houden, bijvoorbeeld omdat jullie samen kinderen hebben.

Wat zijn de voordelen van mediation?

Het voordeel van mediation is dat het echtscheidingstraject niet vastloopt en niet uitloopt op een vechtscheiding. Bij een vechtscheiding is een advocaat nodig, en advocaten vragen vaak een hoog uurtarief. Jullie lopen soepeler door het traject en dat scheelt tijd, energie en kosten.

Loopt er al een zaak bij de rechter als jullie mediation aanvragen? Dit heet ‘mediation naast rechtspraak’. Op dat moment ligt de zaak stil zolang jullie mediation hebben. Daarna wordt de zaak voortgezet.

Ga ook soepel uit elkaar en kiest voor mediation bij echtscheiding via Deskundig Scheiden!

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.