Mediation Assen

Mediation Assen

Wonen jullie in Assen of omgeving, gaan jullie uit elkaar, maar lopen jullie helemaal vast in het maken van afspraken? Bijvoorbeeld omdat er veel miscommunicatie is, jullie boos op elkaar zijn of zelfs niet meer met elkaar willen praten?

Om te voorkomen dat een echtscheiding ontaard in een vechtscheiding is het belangrijk dat jullie samen goede afspraken maken over bijvoorbeeld de verdeling van de spullen en het geld, en wie er in het huis blijft wonen. Hebben jullie kinderen? Dan moet er een ouderschapsplan opgesteld worden. Lukt het maken van afspraken niet, dan is het tijd om mediation aan te vragen.

Mediator in Drenthe

Wat is mediation Assen?

Mediation wil zeggen dat jullie samen met een mediator om de tafel gaan om te praten. Mediation is altijd op vrijwillige basis. Dit in tegenstelling tot het afdwingen van afspraken bij de rechtbank.

Met een mediator praten jullie over waar jullie vastlopen en dringen samen door tot de kern van het probleem door middel van vragen. Op deze manier kunnen jullie meningsverschillen uit de wereld helpen, wat de onderhandelingen vlot trekt.

Onafhankelijke partij

Een mediator is altijd onafhankelijk en trekt dus geen partij voor jou of je ex partner. Ook maakt een mediator geen afspraken voor jullie. Die afspraken maken jullie onderling samen.

Echtscheidingsmediator Margriet Steenbergen

Voordeel van mediation Assen

Het voordeel van een mediator is dat onderhandelingen snel vlot getrokken worden. Conflicten worden opgelost door middel van bemiddeling en hiermee voorkom je een vechtscheiding. Vechtscheidingen zijn vaak slepende procedures waarbij beide partijen een advocaat in moeten schakelen. Daar hangt een prijskaartje aan. Omdat afspraken onder dwang voor de rechter gemaakt moeten worden, ontwricht dit de relatie tussen beide ex-partners. Zeker als er kinderen zijn is dit heel vervelend, omdat zij ook lijden onder de situatie.

Onze professionals van Deskundig Scheiden hebben een breed netwerk. Hebben jullie mediation in Assen of omgeving nodig? Wij raden jullie graag een goede mediator uit ons netwerk aan. Neem direct contact op.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.