Echtscheidingsmediator Margriet Steenbergen

Kosten scheidingsadvocaat

Als je wilt scheiden kan dat in Nederland niet zonder advocaat. Door de wet is het nu eenmaal verplicht dat de echtscheidingsstukken bij de rechtbank worden ingediend door een advocaat. Maar wat zijn de kosten voor een scheidingsadvocaat?

De kosten voor een advocaat bedragen al snel tussen de honderd en tweehonderd euro per uur. Het totale prijskaartje voor een echtscheiding wordt bepaald door het aantal uren dat je gebruik maakt van de diensten van de advocaat. En het aantal uren wordt weer bepaald door de complexiteit van een echtscheiding. Bij een eenvoudige echtscheiding waarin jullie het samen snel eens worden en alles vlot vast kunnen leggen zit je maar weinig uren met de advocaat om de tafel. Gaat het om een vechtscheiding waarbij je er samen niet uit komt, dan loopt het aantal uren en daarmee de kostensnel op.

Scheidingsadvocaat

Aan de zijlijn

Maar een scheidingsadvocaat heb je echter niet tijdens het hele scheidingstraject nodig. Alleen voor het indienen van de echtscheidingsstukken heb je een advocaat nodig. Voor de rest van het echtscheidingsproces kan deze aan de zijlijn blijven staan. De rest van het traject loop je met een scheidingsdeskundige, een mediator of kan je zelfs helemaal online doorlopen.

Deskundig Scheiden kennismaking

Wie betaalt de kosten voor een scheidingsadvocaat?

Je deelt de kosten als je samen met je partner één advocaat inschakelt. Vraag je alleen een scheidingsadvocaat, dan betaal je daar ook zelf de kosten voor. Deskundig Scheiden neemt bewust geen zaken aan op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand. Bij gesubsidieerde rechtsbijstand betaal je een eigen bijdrage, de rest van de kosten voor een scheidingsadvocaat worden gedekt door de overheid. Maar wat nu als de woning wordt verkocht en er eigen vermogen vrij komt? Juist! Dan vervalt de gesubsidieerde rechtsbijstand en moet alsnog de eigen portemonnee getrokken worden. Om onverwachte kosten te voorkomen, nemen wij bewust geen zaken aan op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand en werken wij met gangbare all-in tarieven.

Bij Deskundig Scheiden ga je uit elkaar zonder dure scheidingsadvocaat. Een allround scheidingsdeskundige loodst jullie door het scheidingstraject en zorgt ervoor dat de stukken door hun eigen huisadvocaat bij de rechtbank worden ingediend. Snel, soepel en zonder rompslomp.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.