Kosten mediator scheiding

Kosten mediator scheiding | Hebben jullie besloten dat het beter is dat jullie uit elkaar gaan, maar lukt het niet om samen afspraken te maken? Afspraken maken is belangrijk bij een echtscheiding. Je wilt immers dat alles goed geregeld wordt en alle spullen eerlijk worden verdeeld. Goede afspraken zorgen er voor dat er in de toekomst geen misverstanden ontstaan.

Afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Op deze officieel vastgelegde afspraken kun je terugvallen als er in de toekomst toch onenigheid ontstaat. Lukt het niet om afspraken te maken, bijvoorbeeld omdat het overleg wordt getekend door miscommunicatie, dan is het verstandig een mediator in te schakelen om te voorkomen dat de echtscheiding overgaat in een vechtscheiding.

Kosten mediator scheiding

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Wat doet een mediator?

Een mediator gaat met jullie om de tafel om door middel van praten tot de kern van het probleem te komen. Als je weet waar het werkelijk ‘knelt’ is het makkelijker om samen tot een oplossing te komen. Daarbij is de mediator een neutrale partij. Hij of zij trekt dus geen partij voor één van beide partners. Ook draagt een mediator geen oplossingen aan. Deze moeten vanuit jullie zelf komen.

De kosten voor een mediator bij een scheiding hangen af van de tijd dat jullie samen met de mediator om de tafel zitten. Hoe eerder jullie tot een oplossing komen, des te voordeliger het is. Omdat een mediator vaak een vechtscheiding voorkomt is een mediator altijd voordeliger dan een advocaat. Bij een vechtscheiding moet je een advocaat in de arm nemen, en daar hangt een prijskaartje aan.

Echtscheidingsadvocaten

Wat zijn de kosten mediator bij scheiding?

Als jullie uit elkaar gaan met Deskundig Scheiden en een mediator nodig hebben raden wij er graag één aan uit ons netwerk. De kosten voor een mediator bij een scheiding bespreken wij eerst met jullie zodat jullie een inschatting kunnen maken van het financiële plaatje.

Ook scheiden met een mediator? De professionals van Deskundig Scheiden raden graag een mediator in jullie buurt aan uit ons netwerk zodat jullie de communicatie snel weer vlot kunnen trekken en soepel door het echtscheidingstraject gaan.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.