Kosten advocaat scheiding

Hebben jullie besloten dat het beter is dat jullie uit elkaar gaan? Omdat de relatie wordt getekend door miscommunicatie of door lange periodes van zwijgen, en jullie beide dromen van een leven alleen. Dan is scheiden de beste keuze.

Je zoekt eens op internet naar de beste manier om uit elkaar te gaan en komt al snel het woord ‘advocaat’ tegen. Maar op de kosten voor een advocaat bij scheiding zit je niet te wachten. Dan vraag jij je af: is een advocaat wel nodig?

Kosten advocaat scheiding

Partner uitkopen huis

Wanneer is een advocaat nodig?

Een advocaat is verplicht bij het indienen van de processtukken bij de rechtbank. Niemand anders mag dit doen. Dit is ook het enige moment dat een advocaat nodig is bij een echtscheiding. Voorwaarde is wel dat jullie niet verzeild raken in een vechtscheiding.

Advocaat en vechtscheiding

Als jullie niet meer met elkaar willen praten, je geen onderlinge afspraken kunt maken en je er met mediation ook niet uit komt verandert een echtscheiding vaak in een vechtscheiding. Deze wordt via de rechtbank ‘uitgevochten’ en jullie hebben daarvoor beide een advocaat nodig. Uiteindelijk beslist de rechtbank over de afspraken, of maakt de afspraken zelfs voor jullie. Dat is geen fijne manier om uit elkaar te gaan.

Scheiden, wat moet ik regelen?

Scheiden zonder advocaat

Als jullie uit elkaar gaan met een professional van Deskundig Scheiden hebben jullie nauwelijks een advocaat nodig, alleen aan het einde van het traject voor het indienen van de processtukken bij de rechtbank. Met de echtscheidingsdeskundige lopen jullie door het traject zodat je zeker weet dat alles goed geregeld is en juist op papier staat. Loopt de communicatie op een bepaald punt toch vast? Dan adviseert de deskundige een mediator uit het uitgebreide netwerk van Deskundig Scheiden, zodat een echtscheiding niet uitloopt in een vechtscheiding.

Zonder kosten advocaat een scheiding?

Ook uit elkaar zonder de kosten van een advocaat bij een scheiding? Kies dan voor een traject via Deskundig Scheiden!

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.