ik wil scheiden maar mijn vrouw niet

Ik wil scheiden maar mijn vrouw niet

Ik wil scheiden maar mijn vrouw niet, hoe los je dat op? Soms komt het moment in een relatie dat je besluit dat het beter is elk jullie eigen weg te gaan. De relatie vlot niet meer, er is veel miscommunicatie en jullie zijn vaak boos op elkaar. Maar als je dit aan je partner voorlegt zodat jullie alles kunnen regelen zegt deze: ‘Ik wil helemaal niet scheiden!’. Daar had je niet op gerekend. Hoe los je dit op?

Jullie hebben samen geïnvesteerd in het huwelijk, misschien samen kinderen groot gebracht, een huis gekocht. Dan kan de boodschap dat je wilt scheiden hard aankomen bij de ander, zeker als deze nog steeds veel van je houdt. Hoe moet je nu verder?

Mediation bij echtscheiding

Duurzame ontwrichting huwelijk

In Nederland is het mogelijk om te scheiden wanneer één van de partners dat wil. Je kunt je op dat moment beroepen op de ‘duurzame ontwrichting van het huwelijk’. Daarvoor heb je een advocaat nodig die namens jou een eenzijdig verzoekschrift voor een echtscheiding indient bij de rechter. Een advocaat van Deskundig Scheiden regelt dat allemaal voor jou, en staat je bij in het hele echtscheidingstraject.

Goede argumenten

Samen met een advocaat van Deskundig Scheiden stel je een document op waarin je duidelijk en goed beargumenteerd aangeeft waarom het huwelijk volgens jou duurzaam ontwricht is. Je partner moet ook een advocaat inhuren en krijgt zes weken de tijd om te reageren op jouw document. Samen met de advocaat kan hij of zij een verweerschrift indienen.

Echtscheidingsmediator Margriet Steenbergen

Ik wil scheiden maar mijn vrouw niet: Mediation

Alles wordt voorgelegd aan de rechter die hierover een uitspraak doet. Tegen de uitspraak kunnen zowel jij als je partner nog een beroep doen. Dit moet binnen drie maanden. Daarbij kunnen nieuwe ruzies ontstaan, waardoor het hele echtscheidingsproces een slepende kwestie wordt. Kiezen voor mediation is dan verstandig. Een mediator staat jullie neutraal bij in het oplossen van problemen door met praten door te dringen tot de kern van het probleem. Een mediator trekt dus geen partij, maar zorgt er wel voor dat het gesprek beter gaat en er afspraken gemaakt kunnen worden, zodat het echtscheidingstraject sneller en soepeler verloopt.

Wil jij scheiden maar je vrouw niet? Met Deskundig Scheiden los je dit op!

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.