★★★★★ ★★★★★
8.8 (24 beoordelingen)
Ik wil scheiden maar heb geen inkomen

Ik wil scheiden maar heb geen inkomen

Hebben jullie samen besloten te scheiden, maar heb jij, je partner of jullie beide geen werk of inkomen? Je kan altijd uit elkaar gaan. Maar als je wilt scheiden zonder inkomen heeft dat wel gevolgen voor de afspraken die worden gemaakt.

Met Deskundig Scheiden kijk je naar de mogelijkheden om te scheiden zonder inkomen, vraag je eventuele bijstand aan en maak je afspraken over de financiële verplichtingen na de scheiding. Dus denk je: ik wil scheiden maar heb geen inkomen, dan is er altijd een oplossing te vinden.

Gesubsidieerde rechtsbijstand

In Nederland kennen we ‘gesubsidieerde rechtsbijstand’. Dit is een voorziening voor mensen met een laag of geen inkomen die rechtsbijstand aanvragen. Je krijgt dan hulp van de overheid. Als je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand vraagt Deskundig Scheiden dit voor je aan. Je hoeft met deze hulp van de overheid een deel van de kosten van het scheiden niet zelf te betalen. Een gedeelte van de griffierechten en een eigen bijdrage aan Deskundig Scheiden moeten wel voldaan worden. Hoeveel dat bedraagt hangt af van het inkomen dat je ontvangt.

Echtscheiding aanvragen

Betaling in termijnen

Omdat je een eigen bijdrage moet betalen voor Deskundig Scheiden kan je op korte termijn in de financiële problemen komen. Om dat te voorkomen kan je bij ons in termijnen betalen. Wij sturen vooraf een factuur zodat je precies weet waar je aan toe bent. Samen maken we dan afspraken over de betalingstermijnen.

 

hulp bij de scheiding van Deskundig Scheiden

Partneralimentatie als inkomen

Als jij geen werk hebt maar je partner wel en jullie gaan uit elkaar, dan wordt gekeken of je partner financieel in staat is je te ondersteunen in het levensonderhoud. Je partner moet dan alimentatie betalen om er voor te zorgen dat je voldoende inkomen hebt. Andersom geldt dat natuurlijk ook: als jij wel een baan hebt maar je partner heeft geen werk of inkomen dan moet je jij je partner financieel ondersteunen. Met Deskundig Scheiden maak je daar duidelijke afspraken over.

 

Ik wil scheiden maar heb geen inkomen: Recht op bijstand

Wanneer jouw partner niet of niet voldoende in staat is partneralimentatie te betalen dan heb je mogelijk recht op bijstand. Deskundig Scheiden zoekt dat graag voor je uit en helpt je bij het in gang zetten van de aanvraagprocedure voor de uitkering na de scheiding.

Beoordelingen
Wat cliënten over ons zeggen
8
“Alles snel en correct afgehandeld”

Prijs beetje aan de hoge kant, maar ga er vanuit dat de eventuele nazorg als die moet komen ook goed is.

Tot nu toe zeer tevreden.

10
“Alles snel en grandioos verlopen”

M’n ex-vrouw en ik zijn prima geholpen door Margriet. Alles is snel verlopen. Totaal zijn we 2x bij Margriet op kantoor geweest, de rest ging evt. via mail. Bij het inleveren van de juiste documenten wordt alle werk uit handen genomen en wordt alles goed geregeld. Alles wat verteld wordt is voor iedereen goed te begrijpen waar je aan toe bent. Inmiddels alles achter de rug. Een neef van me al aangeraden en doet dezelfde manier, alles via Margriet.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.

  • Wij nemen vandaag nog contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.