Ik wil scheiden maar heb geen inkomen

Ik wil scheiden maar heb geen inkomen

Hebben jullie samen besloten te scheiden, maar heb jij, je partner of jullie beide geen werk of inkomen? Je kan altijd uit elkaar gaan. Maar als je wilt scheiden zonder inkomen heeft dat wel gevolgen voor de afspraken die worden gemaakt.

Met Deskundig Scheiden kijk je naar de mogelijkheden om te scheiden zonder inkomen, vraag je eventuele bijstand aan en maak je afspraken over de financiële verplichtingen na de scheiding. Dus denk je: ik wil scheiden maar heb geen inkomen, dan is er altijd een oplossing te vinden.

Echtscheiding aanvragen

Betaling in termijnen

Omdat je een eigen bijdrage moet betalen voor Deskundig Scheiden kan je op korte termijn in de financiële problemen komen. Om dat te voorkomen kan je bij ons in termijnen betalen. Wij sturen vooraf een factuur zodat je precies weet waar je aan toe bent. Samen maken we dan afspraken over de betalingstermijnen.

 

hulp bij de scheiding van Deskundig Scheiden

Partneralimentatie als inkomen

Als jij geen werk hebt maar je partner wel en jullie gaan uit elkaar, dan wordt gekeken of je partner financieel in staat is je te ondersteunen in het levensonderhoud. Je partner moet dan alimentatie betalen om er voor te zorgen dat je voldoende inkomen hebt. Andersom geldt dat natuurlijk ook: als jij wel een baan hebt maar je partner heeft geen werk of inkomen dan moet je jij je partner financieel ondersteunen. Met Deskundig Scheiden maak je daar duidelijke afspraken over.

 

Ik wil scheiden maar heb geen inkomen: Recht op bijstand

Wanneer jouw partner niet of niet voldoende in staat is partneralimentatie te betalen dan heb je mogelijk recht op bijstand. Deskundig Scheiden zoekt dat graag voor je uit en helpt je bij het in gang zetten van de aanvraagprocedure voor de uitkering na de scheiding.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.