Hypotheek overnemen na scheiding

Hypotheek overnemen na scheiding

Overwegen jullie uit elkaar te gaan? Dan kan de hypotheek overnemen na scheiding financieel voordelig zijn zodat één van beide partners in het huis kan blijven wonen. Het scheelt verhuiskosten, er is geen gedoe van twee verhuizingen met bijbehorende kosten en geen eventuele verbouwingen van nieuwe woningen.

Met Deskundig Scheiden kan je de hypotheek overnemen na een scheiding zonder veel gedoe, lastige formulieren of ingewikkeld jargon. Wij begeleiden je door het proces, zorgen voor een gedegen financieel overzicht en beantwoorden al je vragen over de overname en de eventuele (financiële) gevolgen.

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Hypotheek overnemen na scheiding in een paar eenvoudige stappen

  • De eerste stap als je de hypotheek wilt overnemen na een scheiding is de waardebepaling van de woning. Dit moet gedaan worden door een erkend taxateur. Daarbij moet eerst afgesproken worden waarop de waarde gebaseerd is: op de lege woning of de woning in bewoonde staat, dus met huisraad. Op basis van de waarde wordt de uitkoopsom bepaald.
  • De tweede stap is het maken van een financieel overzicht. Zijn er voldoende financiële middelen om de vertrekkende partner uit te kopen? En niet minder belangrijk: kan de partner die in de woning blijft wonen de financiële lasten dragen? Daarbij moet je niet alleen denken aan de maandelijkse hypotheeklasten, maar ook aan de vaste lasten die bij een eigen huis horen.
  • Ten slotte wordt het huis met een akte van verdeling toebedeeld aan de partner die in de woning blijft. De overdracht moet goed vastgelegd worden bij de notaris.
Scheiden met kind en koophuis

Stabiele basis voor kinderen

Als één van beide partners in het huis blijft wonen blijft er veel gelijk. Dat kan heel prettig zijn voor eventuele kinderen als zij bij deze partner blijven wonen. Ze hoeven niet te verhuizen, kunnen dezelfde school, sport- of hobbyclub houden en hebben vriendjes en vriendinnetjes in de buurt wonen. Een scheiding is al stressvol genoeg en kinderen hebben in het opgroeien behoefte aan stabiliteit. In hetzelfde huis kunnen blijven wonen neemt een deel van de stress weg.

Uit elkaar gaan en de hypotheek overnemen? Deskundig Scheiden helpt jullie professioneel en persoonlijk verder! Neem direct contact op.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.