Scheiden met een eigen woning

Hypotheek na scheiding

Jullie hebben in het verleden samen een huis gekocht en daar een hypotheek op genomen. Maar nu besluiten jullie uit elkaar te gaan. Hoe gaat het nu verder met de hypotheek na de scheiding?

Als jullie gaan scheiden en één van beide partners besluit na de scheiding in het huis te blijven wonen, dan moet de hypotheekverstrekker de andere partner uit de hoofdelijke aansprakelijkheid ontslaan. De hypotheek wordt voor de partner die in het huis blijft wonen vaak gezien als een nieuwe hypotheekaanvraag.

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Hypotheek betaalbaar na de scheiding?

Dat betekent dat gekeken moet worden of de partner die in de woning blijft de financiële lasten kan dragen. Er wordt daarbij onder meer gekeken naar het inkomen en de waarde van het huis. Daarnaast wordt een overzicht gemaakt van de vaste en variabele lasten die bij het hebben van een koopwoning horen.

Het huis verkopen

Besluiten jullie samen het huis te verkopen na de scheiding? Na verkoop wordt de hypotheek afgelost. Blijft er een restschuld over, dan wordt die schuld over beide partners verdeeld. Is er sprake van een overwaarde? Dan wordt het bedrag tussen jullie verdeeld.

Huis overnemen na scheiding

Mogelijkheden

Een scheiding met een koophuis en een hypotheek kan best (financieel) complex zijn. Deskundig Scheiden helpt je persoonlijk en professioneel door het proces van de scheiding met een hypotheek heen. Samen bekijken we de financiële mogelijkheden voor het aanhouden van een hypotheek, het eventuele uitkopen van een partner en het verdelen van overwaarde of restschuld.

Op zoek naar een nieuwe woonruimte?

Ben je de vertrekkende partner of besluiten jullie beide niet in het huis te blijven wonen na de scheiding? En is er nog geen zicht op een geschikte nieuwe woonruimte? Dan helpt Deskundig Scheiden je graag verder. Wij hebben een breed netwerk in verschillende regio’s dat kan helpen bij het vinden van een nieuwe woonruimte.

 

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.