Wat te regelen bij scheiding

Hulp na scheiding

Een scheiding kan een emotionele achtbaan zijn. Het is een moeilijke tijd waar allerlei gevoelens over elkaar buitelen, zoals boosheid, verdriet en frustratie. De emoties zijn niet zomaar verdwenen als het echtscheidingstraject achter de rug is. Ook kunnen er allerlei praktische vragen komen na de scheiding, bijvoorbeeld over de verkoop van het huis of het aanpassen van verzekeringen. Hulp na scheiding kun je dus wel gebruiken.

Emoties vragen veel energie. Het is dus heel normaal dat je sneller moe bent of meer slaapt. Zorg dat je voldoende rust neemt en genoeg eet, en zoek afleiding in dingen waar je juist energie van krijgt. Wil jij je verhaal kwijt? Zoek dan contact met vrienden of familie en kies bij voorkeur mensen die goed kunnen luisteren zonder de oordelen of advies te geven.

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Praktische hulp na scheiding

Hulp na scheiding kan ook een praktische kant hebben. Je kan bijvoorbeeld vragen hebben over de afspraken die jullie tijdens de scheiding gemaakt hebben, over het aanpassen van verzekeringen  of over het aanvragen van (nieuwe) toeslagen. Ook kan het zijn dat jullie besloten hebben dat de ene partner in het huis blijft wonen en de ander nieuwe woonruimte moet zoeken, maar geen nieuwe woning kan vinden.

Scheiding regelen

Tijdens echtscheidingstraject

Een professional van Deskundig Scheiden kan hulp na scheiding bieden. Dat kan al tijdens het doorlopen van het echtscheidingstraject, door goed met jullie door te nemen hoe de toekomst er uit kan gaan zien en samen met jullie praktische stappen door te nemen. Zoals welke toeslagen jullie kunnen aanvragen, welke verzekeringen opnieuw moeten worden afgesloten en wat je kunt doen als de tijdens de echtscheiding gemaakte afspraken niet meer voldoen, bijvoorbeeld omdat de situatie veranderd is. Ook kunnen wij iemand uit ons netwerk aanraden als je emotioneel hulp na scheiding wilt.

Scheiden is niet altijd makkelijk. Daarom helpen de professionals van Deskundig Scheiden je graag verder, tijdens en na de echtscheiding.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.