Scheidingsdeskundige

Hulp bij echtscheiding

Als je besloten hebt uit elkaar te gaan komt er veel op je af. Midden in de emotie die een echtscheiding met zich meebrengt moet je beslissingen nemen en afspraken maken. Dat kan best lastig zijn; het gaat immers over je toekomst. Bij een echtscheiding kan je dan het beste hulp vragen. Deskundige hulp van een echtscheidingsadvocaat of mediator die je los van de emotie professioneel door het echtscheidingstraject heen leidt.

Bij Deskundig Scheiden bieden we die hulp bij een echtscheiding. Wij begeleiden jullie samen of apart bij het maken van afspraken en treffen van regelingen. Dat doen we in een traject van zeven eenvoudige stappen.

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

De zeven stappen voor een echtscheiding

We beginnen met een kennismakingsgesprek. Hierin inventariseren we wat jullie wensen zijn en bekijken we de (financiële) mogelijkheden na de echtscheiding. Ook bieden we hulp bij het opstellen van een compleet plaatje van jullie te verdelen van vermogen en bezittingen. We maken een financieel overzicht om een goede en eerlijke verdeling te maken. Als jullie kinderen hebben stellen we samen een ouderschapsplan op. Vervolgens gaan we aan de slag met een echtscheidingsconvenant. Hierin staan alle afspraken die jullie samen gemaakt hebben.

Scheiden kinderen

Hulp bij convenant voor de echtscheiding

Die afspraken gaan onder meer over de verdeling van vermogen, schuld, pensioen en spullen. Hebben jullie samen een koopwoning? Dan wordt er beslist wat er met het huis gaat gebeuren: gaat één van beide partners er wonen en wordt de ander uitgekocht of verkopen jullie de woning? Hebben jullie samen huisdieren? In het convenant wordt beschreven wie er na de scheiding voor de dieren zorgt. Als jullie kinderen hebben bieden we ook hulp bij het opstellen van een ouderschapsplan. Hierin staan alle afspraken rond de opvoeding van en de zorg voor de kinderen.

Deskundig Scheiden kennismaking

Hulp bij echtscheiding in twee maanden

Als alle afspraken helder, eenduidig en naar tevredenheid van alle betrokken partijen op papier staan nemen wij de processtukken door, ondertekenen jullie alles en dienen wij vervolgens de stukken in de bij rechtbank. Na goedkeuring door de rechtbank zorgen wij voor de inschrijving bij de gemeente. Het hele echtscheidingstraject met professionele hulp van kennismakingsgesprek tot en met de inschrijving neemt gemiddeld twee tot drie maanden in beslag. Wilt u hulp bij een echtscheiding? Neem dan contact met ons op.

 

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.