★★★★★ ★★★★★
9.2 (23 beoordelingen)
Wat is hoorrecht

Hoorrecht van kinderen

Nadat het ouderschapsplan bij de rechtbank is ingediend krijgen kinderen vanaf 12 jaar de mogelijkheid om gehoord te worden bij de rechter. Zulks wordt een kinderverhoor of een kindgesprek genoemd. De rechtbank roept de kinderen per brief op voor een kindgesprek.

De ouders stellen een ouderschapsplan op maar soms wil een rechter ook van de kinderen horen wat zij van dit plan vinden. Dit hoorrecht houdt in dat de kinderen graag aan de rechter willen vertellen bij wie zij willen wonen. Wanneer de kinderen niet naar de rechtbank willen voor een kindgesprek, maar wel graag hun stem willen laten horen, mogen zij ook een brief aan de rechtbank schrijven.

De kinderen hebben geen bepalende stem in het proces. De rechter zal echter wel rekening houden met de wensen van de kinderen. Kinderen jonger dan 12 jaar worden alleen door de rechter gehoord als de rechter dan noodzakelijk acht.

Het is mogelijk om van het hoorrecht van de kinderen af te zien, het is geen verplichting.

Beoordelingen
Wat cliënten over ons zeggen
“”
10
“Geweldig”

Enorme goede en deskundige hulp tijdens onze scheiding gehad. Gewoon eerlijk, open, oprecht en het beste voor hebben met beide partijen. Enorme inzet bij de punten waar het niet zo fijn liep, en geloof mij die waren er echt! Maar uiteindelijk toch tot een mooi resultaat gekomen waar wij ons alle 2 in konden vinden. Super blij met de snelle afhandeling van onze scheiding!!!Op naar een mooie toekomst en nogmaals super bedankt! Groetjes Chantal Vlot

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.

  • Wij nemen vandaag nog contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.