★★★★★ ★★★★★
8.8 (24 beoordelingen)
Wat is hoorrecht

Hoorrecht van kinderen

Nadat het ouderschapsplan bij de rechtbank is ingediend krijgen kinderen vanaf 12 jaar de mogelijkheid om gehoord te worden bij de rechter. Zulks wordt een kinderverhoor of een kindgesprek genoemd. De rechtbank roept de kinderen per brief op voor een kindgesprek.

De ouders stellen een ouderschapsplan op maar soms wil een rechter ook van de kinderen horen wat zij van dit plan vinden. Dit hoorrecht houdt in dat de kinderen graag aan de rechter willen vertellen bij wie zij willen wonen. Wanneer de kinderen niet naar de rechtbank willen voor een kindgesprek, maar wel graag hun stem willen laten horen, mogen zij ook een brief aan de rechtbank schrijven.

De kinderen hebben geen bepalende stem in het proces. De rechter zal echter wel rekening houden met de wensen van de kinderen. Kinderen jonger dan 12 jaar worden alleen door de rechter gehoord als de rechter dan noodzakelijk acht.

Het is mogelijk om van het hoorrecht van de kinderen af te zien, het is geen verplichting.

Beoordelingen
Wat cliënten over ons zeggen
10
“Alles snel en grandioos verlopen”

M’n ex-vrouw en ik zijn prima geholpen door Margriet. Alles is snel verlopen. Totaal zijn we 2x bij Margriet op kantoor geweest, de rest ging evt. via mail. Bij het inleveren van de juiste documenten wordt alle werk uit handen genomen en wordt alles goed geregeld. Alles wat verteld wordt is voor iedereen goed te begrijpen waar je aan toe bent. Inmiddels alles achter de rug. Een neef van me al aangeraden en doet dezelfde manier, alles via Margriet.

10
“Helder en duidelijk”

Helder en duidelijk. Beide partijen het doel voor ogen houden. Wat erg fijn was is dat er niet achterover geleund wordt maar dat actief mee gedacht wordt voor een juiste en passende oplossing.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.

  • Wij nemen vandaag nog contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.