Help, mijn vrouw wil scheiden!

Help, mijn vrouw wil scheiden! Je vrouw heeft je net verteld dat ze wil scheiden. Ze vindt dat de relatie niet meer is zoals hij moet zijn en wil haar weg alleen verder vervolgen. Dat is even schrikken, want misschien zag je dit helemaal niet aankomen.

Er over praten is de eerste stap. Zij kan alles in haar hoofd al gepland hebben, maar jij moet het eerst even op een rijtje zetten. Waarom wil ze scheiden en kun je het huwelijk misschien nog redden met therapie?

Help mijn vrouw wil scheiden

Scheidingsadvocaat Assen

Mediation

Als je vrouw aangeeft dat ze wil scheiden omdat ze vindt dat de relatie niet meer lekker loopt of omdat jullie niet meer goed communiceren, kun je overwegen relatietherapie te volgen. Samen met een therapeut gaat jullie om de tafel om te praten over de problemen die er spelen en welke veranderingen er moeten komen om het weer tot een gezonde relatie te maken. Beide partners krijgen de kans te praten en de therapeut staat neutraal tussen jullie in.

Echtscheidingstraject

Komen jullie met relatietherapie niet tot een oplossing en wil je vrouw echt scheiden, dan starten jullie een echtscheidingstraject. Met een echtscheidingsdeskundige van Deskundig Scheiden gaan jullie samen door het traject. Dat begint met een kennismakingsgesprek, waarna een inventarisatie gemaakt wordt van de wensen, mogelijkheid en spullen die moeten worden verdeeld. Er wordt een financieel overzicht gemaakt waarin ook wordt gekeken naar bijvoorbeeld alimentatie. Hebben jullie samen een koophuis en wil één van beide partners hier blijven wonen, dan wordt gekeken of dit financieel mogelijk is.

Wat is griffirecht

Convenant

Alle afspraken worden vastgelegd in een convenant. Daarna worden de processtukken opgesteld, die vervolgens aan de rechtbank worden gestuurd. Is de rechtbank akkoord dat zorgt Deskundig Scheiden er voor dat de scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente.

Help, mijn vrouw wil scheiden!

Geen paniek. Samen met Deskundig Scheiden gaan jullie soepel door het echtscheidingstraject.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.