Ex uitkopen hoe gaat dat

Ex uitkopen, hoe gaat dat?

Soms komt het moment in een relatie dat jullie tot de conclusie komen dat samen verder gaan geen goed idee is. De relatie wordt gekenmerkt door miscommunicatie, ruzie of juist lange dagen van stilzwijgen en elkaar zo veel mogelijk proberen te vermijden. Dan is het tijd om uit elkaar te gaan.

Samen hebben jullie een koopwoning. Daar blijf jij wonen, dus moet jij je partner uitkopen. Maar je ex uit kopen, hoe gaat dat eigenlijk?

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Wat is uitkopen?

Als jullie samen een woning hebben betekent dit dat het huis gedeeld moet worden bij de scheiding. In de praktijk kan dit natuurlijk niet. Daarom zijn er verschillende opties. Je kan beide verhuizen, het huis te koop zetten en met dat bedrag de hypotheek aflossen of onder elkaar verdelen als de hypotheek lager is dan het bedrag dat na de verkoop ontvangen hebben. Je kan er ook voor kiezen dat één van beide in het huis blijft wonen. Deze partner moet dan de partner die verhuist uitkopen, dus een vergoeding geven voor zijn of haar deel van de woning. De berekening van deze vergoeding gebeurt met behulp van een rekensom. Het is de waarde van de woning min de openstaande hypotheek. Het bedrag dat overblijft na deze berekening is voor de helft van beide ex-partners. De waarde van de woning wordt over het algemeen bepaald aan de hand van een taxatierapport door een erkend taxateur.

Scheidingsadvocaat

Professional bij het uitkopen van een ex

Komen jullie er samen niet uit? Schakel dan een professional van Deskundig Scheiden in. Samen met een onafhankelijke bemiddelaar maken jullie onderlinge afspraken. Onze professionals kunnen ook een financieel overzicht maken en een overzicht opstellen van de (financiële) consequenties van bepaalde beslissingen. Aan de hand daarvan kunnen jullie een goede keuze maken zonder in de voorzienbare toekomst tegen de gevolgen aan te lopen. Neem direct contact op.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.