Uit elkaar….En het kind dan?

30 augustus, 2016

Het komt maar al te vaak voor dat één van de ouders ‘verstoten’ wordt. Ouderverstoting wordt het ook wel genoemd. Dat je als ouder je kind niet of nauwelijks ziet.

Het volgende citaat las ik kort geleden in een vakblad:
“Het is zo makkelijk om als buitenstaander af te gaan op een werkelijkheid dat er niet daadwerkelijk is.
Een mooi en gecreëerd zielig verhaal, een façade. Het slachtoffer uithangen onder het oog van het hooggeëerd publiek namelijk de hulpverlening, scheidingsbemiddelaars, rechtbank, familie en vrienden. En wanneer de toneellampen uitgaan, het doek dichtvalt, het monster tevoorschijn komt dat niemand kent, dat niemand ziet….”
Het doet me denken aan een situatie die ik jaren geleden heb meegemaakt toen ik nog werkzaam was binnen de advocatuur. Eén van de ouders ging al lange tijd vreemd en de andere ouder moest zich volgens de ‘vreemdganger’ laten behandelen door een psychiater, terwijl er niets met deze persoon aan de hand was. De vreemdganger viel immers niets te verwijten toch?! Een gotspe.

Ondanks het feit dat de rechtbank in deze zaak heeft beslist dat omgang tussen het kind en beide ouders wenselijk en noodzakelijk was (immers; een kind verdient zowel een vader als een moeder), heeft de ‘verlatene’ het kind al jaren niet gezien. Het kind wordt opzettelijk de omgang met de ouder geweigerd. De ‘vreemdganger’ heeft met haar lover inmiddels een nieuw en gelukkig ‘gezinnetje’ gevormd en de ‘bedrogene’ heeft het nakijken. Een verdrietige en pijnlijke situatie al met al.
In dergelijke situaties gaat het ook voor het kind om een enorm ingrijpende gebeurtenis. Het kind bevindt zich namelijk in een loyaliteitsconflict en heeft het gevoel dat het moet kiezen tussen papa of mama. Uit onderzoek blijkt dat kinderen vaak nadelige gevolgen ondervinden van een scheiding van hun ouders. Niet alleen op het moment dat ze tijdens de echtscheidingsprocedure nog kind zijn, maar ook daarna tijdens de puberteit en zelfs tot op latere leeftijd. Om veel problemen voor kind, ouders én maatschappij te voorkomen werkt Deskundig Scheiden volgens een zogeheten KIES-methode, waarbij het belang van het kind altijd centraal staat in de gehele echtscheidingsprocedure. Zulks om onder meer ‘ouderverstoting’ te voorkomen!

Bron: Miesmagazine.com

 

Lees verder

Inboedelverdeling

29 september, 2016

Was u getrouwd in gemeenschap van goederen, of had u een geregistreerd partnerschap? Dan is automatisch alles gezamenlijk bezit. Gaat u scheiden, dan krijgen u en uw partner allebei de helft (50%) van de waarde van de totale inboedel.

Lees verder

Scheiden tijdens de Coronacrisis

20 maart, 2020

Wij leven momenteel in een bizarre tijd. Door de uitbraak van het Corona virus (Covid-19) en het aantal besmettingen raakt de samenleving van slag. Deskundig Scheiden blijft nochtans open. Uiteraard houden wij ons aan de strikte maatregelen zoals die door het RIVM zijn opgelegd. Hoe nu scheiden? Deskundig Scheiden is goed in staat om de […]

Lees verder
Deskundig Scheiden

Is het bescheidenheid of valse bescheidenheid?

3 augustus, 2017

Er zijn twee mensen die het moeilijk hebben en die deskundige hulp benodigen in een echtscheidingsprocedure waarbij veelal (vaak jonge) kinderen betrokken zijn.

Lees verder

Ik wil scheiden, maar ik ben zwanger

11 november, 2020

Er kunnen zich situaties in het leven voordoen, waarvan je hoopt dat ze niet waar zijn. Gebeurtenissen waar je liever niet aan wilt denken.

Lees verder
Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.