Als je partner niet wil meewerken aan een scheiding, dan kan je een eenzijdig verzoek tot echtscheiding indienen bij de rechter. Hiervoor heb je een advocaat nodig. Jouw partner die niet wil scheiden, wordt dan gedwongen zelf ook een advocaat in te schakelen om zijn/haar belangen te behartigen. Is dit raadzaam?
Nee.
Allereerst leidt een eenzijdig verzoek tot echtscheiding tot een langdurig echtscheidingsproces bij de rechtbank. Deze rechtszaken duren lang en zijn kostbaar. Een eenzijdig verzoek tot echtscheiding mondt in de meeste gevallen uit tot de welbekende ‘vechtscheiding’.
Een andere optie
Hoe kun je toch een rechtszaak voorkomen als je partner niet wil scheiden? Dit is complex, maar niet onmogelijk. Je moet van goeden huize komen wil je met iemand in gesprek komen die niet wil scheiden. Het is de kunst om deze persoon ervan te overtuigen waarom het verstandig is om mee te werken aan een echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek. Heb je het gevoel dat scheiden in goed overleg niet mogelijk is, dan kan Deskundig Scheiden je helpen. Wij zullen dan in eerste instantie jouw belangen behartigen en het contact met jouw partner in gang zetten. Deskundig Scheiden probeert altijd om tot een redelijke oplossing te komen voor jou en je partner. Het doel is om de zaak niet te laten escaleren tot een vechtscheiding.
U kent ze vast wel. Getrouwde mensen die er een dubbelleven op na houden. Jaren lief en leed gedeeld en plotseling homoseksueel en/of biseksueel zijn.
Lees verderWas u getrouwd in gemeenschap van goederen, of had u een geregistreerd partnerschap? Dan is automatisch alles gezamenlijk bezit. Gaat u scheiden, dan krijgen u en uw partner allebei de helft (50%) van de waarde van de totale inboedel.
Lees verderAls ouders op het moment dat een kind wordt geboren niet gehuwd of geregistreerd partner zijn, dan heeft alleen de moeder automatisch het ouderlijk gezag. De andere ouder moet, samen met de moeder, een verzoek doen voor het verkrijgen van het gezamenlijke gezag. Het aanvragen van het ouderlijk gezag door ongehuwde ouders blijkt in de […]
Lees verderJe bent eind veertig of begin vijftig. Al jaren ben je gelukkig getrouwd, maar al enige tijd herken je jezelf of je partner niet meer. Het kan zijn dat jij of je partner zich in een midlifecrisis bevindt.
Lees verder