★★★★★ ★★★★★
8.8 (24 beoordelingen)
Echtscheidingsbeschikking echtscheidingsconvenant

Echtscheidingsbeschikking

Als jullie door de advocaat een verzoek tot echtscheiding hebben laten indienen, komt dit verzoek vervolgens bij een rechter. De rechter zal zich over dit verzoek gaan buigen en als hij of zij akkoord gaat met de door jullie gemaakte afspraken en met de door jullie overgelegde stukken, krijgen jullie toestemming om te scheiden.

De toestemming van de rechter om te scheiden is de zogeheten ‘echtscheidingsbeschikking’. Deze uitspraak is dan ook niets meer dan een schriftelijke toestemming van de uitspraak van de rechter dat hij akkoord geeft om van elkaar te scheiden. Met deze schriftelijke toespraak is echter de scheiding nog niet uitgesproken en dus nog niet afgerond. De echtscheidingsbeschikking geeft alleen maar de toestemming van de rechter om de scheiding af te wikkelen.

De echtscheidingsbeschikking wordt daarna ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand van de gemeente. Nadat de beschikking is ingeschreven bij de gemeente, is de scheiding definitief. Het inschrijven van de beschikking bij de gemeente kan gedaan worden tot 6 maanden nadat de beschikking is uitgegeven. Daarna verloopt deze. Als de echtscheidingsbeschikking niet op tijd wordt ingeschreven, dan blijven jij en je partner dus getrouwd. In de meeste gevallen regelt je advocaat dit binnen enkele weken, maar wees hier dus wel alert op.

Beoordelingen
Wat cliënten over ons zeggen
10
“Helder en duidelijk”

Helder en duidelijk. Beide partijen het doel voor ogen houden. Wat erg fijn was is dat er niet achterover geleund wordt maar dat actief mee gedacht wordt voor een juiste en passende oplossing.

7
“ongedwongen en toch zakelijk”

duidelijk wordt aangegeven hoe de zaken geregeld moet gaan worden. bij pat stelling mogen de verschillende opties wel duidelijker worden

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.

  • Wij nemen vandaag nog contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.