echtscheiding zonder advocaat

Echtscheiding zonder advocaat

Hebben jullie besloten uit elkaar te gaan? Dan ga je op internet eens op zoek naar de beste manier. Je komt verschillende manieren van scheiden tegen, en vaak zie je daar het woord ‘advocaat’ bij staan. Advocaten zijn duur. Hoe kies je voor een echtscheiding zonder advocaat?

Scheiden kun je zo duur maken als je zelf wilt, bijvoorbeeld door te kiezen voor uit elkaar gaan met een advocaat. Als jullie beide worden bijgestaan door een advocaat kan het prijskaartje behoorlijk oplopen. En daar zit je niet op te wachten. Als jullie zelf prima afspraken kunnen maken heb je ook helemaal geen advocaat nodig die het woord voor jullie voert.

Echtscheiding aanvragen

Voordelig uit elkaar

Als je via Deskundig Scheiden uit elkaar gaat heb je (bijna) geen advocaat nodig. In plaats daarvan ga je uit elkaar in zeven eenvoudige stappen onder begeleiding van één van onze professionals. We beginnen met een kennismakingsgesprek en een inventarisatie van jullie wensen, geld en goederen. Daarna maken we een financieel overzicht zodat jullie een goed beeld hebben van de mogelijkheden voor de toekomst. Moet één van beide partners bijvoorbeeld partneralimentatie aan de ander betalen, hoeveel kinderalimentatie moet betaald worden als jullie kinderen hebben? En zijn jullie samen in het bezit van een koopwoning en wil één van beide partners in het huis blijven wonen? Dan kijken we samen of het mogelijk is de andere partner uit te kopen, en of er voldoende ruimte is voor het betalen van de maandlasten.

scheiding gemeenschap van goederen

Echtscheiding zonder advocaat

Alle afspraken zetten we in een convenant. Hebben jullie samen kinderen dan wordt er ook een ouderschapsplan geschreven. Als alles akkoord is sturen wij de processtukken naar de rechtbank. Is de rechtbank akkoord, dan zorgen wij voor de inschrijving bij de gemeente.

Een echtscheiding zonder advocaat kan dus prima. Een advocaat is alleen even nodig als de processtukken ingediend worden bij de rechtbank. Dit mag namelijk alleen gedaan worden door een advocaat. Verder staat de advocaat aan de zijlijn. Uit elkaar gaan via Deskundig Scheiden is dus niet alleen eenvoudig, het is ook voordelig.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.