Echtscheiding mediation

Echtscheiding mediation

Als jullie besloten hebben uit elkaar te gaan moet er veel geregeld worden. De spullen moeten verdeeld worden, net zoals de bankrekening. Hebben jullie kinderen? Dan moet beslist worden bij wie van de partners deze gaan wonen. Hebben jullie een koopwoning met hypotheek? Dan moet er beslist worden wat daarmee gaat gebeuren. Kortom, jullie moeten veel onderlinge afspraken maken.

Tijdens een scheiding kunnen de emoties hoog oplopen. Die kunnen het maken van goede onderlinge afspraken in de weg zitten, waardoor de communicatie scheef kan lopen. Er ontstaan misverstanden en misschien zelfs wel ruzie. Als jullie er samen niet uitkomen kies je voor een echtscheiding met mediation door Deskundig Scheiden.

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Wat doet een mediator?

Een mediator van Deskundig Scheiden zorgt er voor dat de communicatie weer vlot getrokken wordt zodat jullie goede afspraken kunnen maken. Hij of zij is een onafhankelijke en professionele bemiddelaar die helpt bij het oplossen van eventuele conflicten bij een scheiding. Het is een neutrale partij en behartigt dus niet zoals een advocaat de belangen van één van beide partners. Samen gaan jullie door middel van vragen, antwoorden en argumenten naar de kern van het conflict om deze zo goed mogelijk op te lossen.

Echtscheidingsmediator Margriet Steenbergen

Echtscheiding mediation is vrijwillig

Mediation bij een echtscheiding is op vrijwillige basis. Dit in tegenstelling tot een rechtszaak, waar bepaalde oplossingen opgedrongen kunnen worden.

Een mediator is echter geen relatietherapeut. Een relatietherapeut helpt zoeken naar de plekken waar het schuurt in jullie relatie. Daardoor leer je jezelf en elkaar beter kennen en terugkerende negatieve patronen te herkennen zodat je deze kunt doorbreken. Dit is gericht op het behoud van de relatie. Als jullie meer gebaat zijn bij relatietherapie kunnen wij een goede therapeut uit ons netwerk voorstellen.

Kunnen jullie niet meer samen door één deur en hebben jullie een neutrale partij nodig die verder helpt? Kies dan voor echtscheiding met mediation. Samen met een professional van Deskundig Scheiden gaan jullie soepel en vlot door het echtscheidingstraject!

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.