Echtscheiding Emmen

Soms loopt een relatie niet meer zoals je gehoopt had. Jullie hebben steeds vaker ruzie, schreeuwen tegen elkaar of zwijgen juist. Daarom besluiten jullie dat het beter is uit elkaar te gaan, zodat jullie elk je eigen weg kan gaan. Dus ga je op zoek naar een echtscheiding in Emmen.

Wil je eenvoudig en vlot de echtscheiding in Emmen regelen? Dan kies je voor Deskundig Scheiden. Samen met een professional gaan jullie door het echtscheidingstraject. Dat doen jullie in zeven eenvoudige stappen.

Echtscheiding Emmen

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Zeven stappen

We beginnen met een kennismakingsgesprek. Daarin hebben we het onder meer over jullie situatie, de wensen voor de echtscheiding en de mogelijkheden. Daarna volgt een inventarisatie. Wat hebben jullie samen en hoe willen jullie dat dit verdeeld wordt? Daar hoort bijvoorbeeld ook een eventueel koophuis, auto en huisdieren bij.

Daarna maken we een financieel overzicht. Daarin kijken we niet alleen naar de verdeling van het vermogen, ook bekijken we wat jullie beide voor de toekomst willen en of dat financieel mogelijk is. Hebben jullie samen een koophuis en wil één van beide partners in het huis blijven wonen? Dan moet hij of zij dat financieel wel kunnen dragen. Ook hebben we het in deze stap over eventuele kinder- en / of partneralimentatie.

Echtscheiding Drenthe

Convenant en afspraken

Daarna stellen we een convenant op waarin alle afspraken die rond de echtscheiding in Emmen gemaakt zijn worden vastgelegd. Hebben jullie samen één of meerdere kinderen? Dan is hierin ook een ouderschapsplan opgenomen waarin de afspraken rond de kinderen staan. Aan de hand van het convenant stellen wij de processtukken op. Die sturen we vervolgens naar de rechtbank voor akkoord.
Is de rechtbank akkoord met de echtscheiding, dan zorgen wij voor de inschrijving bij de gemeente.

Een echtscheiding in Emmen aanvragen?

Deskundig Scheiden helpt je snel en soepel door het scheidingstraject!

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.