Echtscheiding Assen

Echtscheiding Assen

Botert het niet meer tussen jou en je partner en is het verstandiger dat jullie elk je eigen weg gaan? Dan is het tijd om te scheiden. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Hoe start je een echtscheidingstraject, en waar moet je beginnen?

Scheiden is al ingewikkeld genoeg. Dan moet je niet je hoofd breken over waar je allemaal aan moet denken om de scheiding goed af te wikkelen. Dus ga je uit elkaar met Deskundig Scheiden. Met één van onze professionals doorloop je het echtscheidingstraject snel en soepel, en weet je zeker dat je niets vergeet.

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Echtscheiding Assen in zeven eenvoudige stappen

Je gaat uit elkaar in zeven eenvoudige stappen. Daar komt bijna geen advocaat aan te pas, dus met Deskundig Scheiden uit elkaar gaan is ook nog eens voordelig.

Inventarisatie

We beginnen met een inventarisatie gesprek. Daarin kijken we naar jullie situatie, wat jullie wensen zijn en wat er mogelijk is. Daarna maken we een inventarisatie van de spullen. Hebben jullie een huis, auto’s, samen een bedrijf? Ook maken we een financieel overzicht. Daarna kijken we naar de verdeling. Hebben jullie samen een koophuis, en wat moet daarmee gebeuren? Als één van beide partners in de woning blijft wonen, kan hij de andere partner dan uitkopen en de maandlasten betalen? Hebben jullie kinderen, dan worden daar ook afspraken over gemaakt.

Scheiding advocaat

Convenant

Alle afspraken worden vastgelegd in een convenant. Als jullie deze hebben doorgenomen en het overal mee eens zijn, stellen wij de processtukken op. Deze dienen wij in bij de rechtbank. Dit mag alleen gedaan worden door een advocaat. Het is ook het enige moment dat er een advocaat nodig is in het echtscheidingstraject. Alleen als de echtscheiding uitloopt in een vechtscheiding hebben jullie een advocaat nodig die jullie bijstaat gedurende de hele scheiding. Onze professionals hebben echter jarenlange ervaring, weten waar een scheiding kan ontaarden in een vechtscheiding en doen er alles aan om dit te voorkomen.

Echtscheiding in Assen aanvragen

Als de rechtbank akkoord heeft gegeven zorgen wij voor de inschrijving bij de gemeente. Ook een echtscheiding in Assen hoeft dus helemaal niet ingewikkeld en prijzig te zijn. Met Deskundig Scheiden lopen jullie soepel en vlot door het echtscheidingstraject, ook als je een echtscheiding in Assen aanvraagt.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.