Scheiding aanvragen

Echtscheiding aanvragen

Het vlot niet meer tussen jou en je partner, er is frictie of miscommunicatie, misschien houd je gewoon niet meer van elkaar. Jullie besluiten alleen verder te gaan en willen een echtscheiding aanvragen. Maar hoe doe je dat?

De eerste stap in een scheiding

De eerste stap is het eerlijkheid en openheid naar je partner. Is het een eenzijdig besluit? Houd het dan niet te lang voor je, daarmee maak je het voor jezelf en je partner alleen maar moeilijker. Bovendien voorkom je met openheid vaak dat het een vechtscheiding wordt. Woede, verdriet en frustratie zitten in een scheiding meestal toch al hoog. Pas na er over te praten komt het formele aanvragen van een echtscheiding.

Echtscheidingsmediator Margriet Steenbergen

Het formele aanvragen van een echtscheiding

De tweede stap is het vragen van hulp bij een echtscheiding. Een echtscheidingstraject kan best complex zijn, en het laatste wat je wilt is een keuze maken waar je later spijt van krijgt. Bij Deskundig Scheiden leiden we je stap voor stap door dit traject. Samen maken we een financieel plan, maken afspraken over eventuele kinderen en alimentatie, bekijken we de mogelijkheden van een eventuele koopwoning en nemen we de rechten en plichten van beide partijen door. We vragen de echtscheiding voor je aan bij de rechtbank en zorgen voor de volledige afhandeling. Wil je alleen een echtscheiding aanvragen en de rest van het traject zelf doorlopen? Dan kan dat natuurlijk ook.

Scheiden

Voorkom valkuilen bij het aanvragen van een echtscheiding

Met het aanvragen van een echtscheiding bij Deskundig Scheiden voorkomt dat je in valkuilen stapt waar je in de toekomst niet meer uit kan komen. Bijvoorbeeld door het overnemen van de koopwoning wat op termijn financieel toch niet haalbaar blijkt. Of het uit handen geven van de zorg van de kinderen waar je later op terug wil komen. Deskundige begeleiding voorkomt ook frustratie, boosheid en onbegrip en zorgt voor een soepele afhandeling van het echtscheidingstraject. Bij Deskundig Scheiden loodsen we je professioneel en persoonlijk door deze lastige tijd.

Nieuwe start

Uit elkaar gaan betekent het einde van een hoofdstuk, maar ook een nieuw begin. Een echtscheidingsadvocaat van Deskundig Scheiden neemt je aan de hand om de best mogelijke start te maken op die nieuwe weg. Neem direct contact op.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.