advocaatkosten scheiding

Advocaatkosten scheiding

Hebben jullie besloten uit elkaar te gaan? Dan komt er veel op je af. Je moet dingen regelen, afspraken maken en goed nadenken over je nieuwe toekomst. Het laatste waar je dan op zit te wachten is een prijzig echtscheidingstraject. Je hebt gelezen dat er een advocaat nodig is bij een scheiding. Maar wat bedragen de advocaatkosten bij een scheiding eigenlijk? En is een advocaat wel echt nodig?

Advocaat voor scheiding

Altijd even een advocaat nodig

Het is verplicht om een advocaat in te schakelen bij het echtscheidingstraject. Dit geldt echter alleen voor het laatste deel van de scheiding. Alleen een advocaat mag namelijk het verzoek voor een echtscheiding indienen bij de rechtbank. Verder heb je tijdens het hele traject geen advocaat nodig.

Advocaat en vechtscheiding

Daar is één ‘mits’ bij, namelijk als jullie in een vechtscheiding belanden. Een vechtscheiding wordt afgehandeld voor de rechtbank. Daarbij laten jullie je vertegenwoordigen door een advocaat. Beland je in een vechtscheiding, dan kunnen de advocaatkosten voor een scheiding flink oplopen.

Deskundig Scheiden kennismaking

Advocaatkosten scheiding

Een scheiding kun je zo duur maken als je zelf wilt. Maar een vechtscheiding is soms gewoon onvermijdelijk. Een advocaat kost gemiddeld tussen de 250 en 300 euro per uur. Als het niet lukt om tot afspraken te komen kan de prijs dus aardig oplopen. Verstandig is om eerst mediation te proberen voordat het tot een vechtscheiding komt.

Bij Deskundig Scheiden helpen onze professionals je door het echtscheidingstraject. Ze herkennen de punten waarop een echtscheiding uit kan lopen in een vechtscheiding en adviseren mediation om te voorkomen dat het uitloopt op een slepend traject waarbij de advocaatkosten oplopen. Met Deskundig Scheiden ga je vlot en soepel door het traject in zeven eenvoudige stappen. We begeleiding jullie bij het maken van onderlinge afspraken en zorgen er voor dat het verzoek bij de rechtbank ligt. Na goedkeuring door de rechtbank verzorgen wij ook de inschrijving bij de gemeente, waarna jullie officieel gescheiden zijn.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.