Echtscheidingsmediator Margriet Steenbergen

Advocaat scheiding

Als jullie besloten hebben te scheiden kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het lijkt alsof je wel duizend dingen tegelijk moet regelen, er moet veel ingevuld worden, de boedel en het vermogen moeten verdeeld worden en jullie moeten samen tot goede afspraken komen. Hebben jullie kinderen en huisdieren, dan kan het nog ingewikkelder worden.

Met een scheidingsadvocaat van Deskundig Scheiden gaan jullie eenvoudig en soepel uit elkaar.

Advocaat scheiding

Wat doet een advocaat scheiding?

Een scheidingsadvocaat van Deskundig Scheiden helpt jullie samen of één van de partners bij de echtscheiding. Met de advocaat scheiding neem je alle afspraken door en kijk je naar de eerlijke verdeling van de boedel en het vermogen. Maar een advocaat scheiding kan ook (bijna) het hele scheidingstraject aan de zijlijn staan. Het enige moment dat hij of zij in actie komt is bij het indienen van de scheidingsstukken. Dit mag in Nederland namelijk alleen gedaan worden door een advocaat. Ten slotte kan een advocaat jullie doorverwijzen naar een professional uit het brede netwerk van Deskundig Scheiden, bijvoorbeeld als jullie er samen niet uit komen en een mediator nodig hebben.

Scheidingsdeskundige

Scheiden in zeven eenvoudige stappen

Bij Deskundig Scheiden ga je uit elkaar in zeven eenvoudige stappen. We beginnen met een kennismakingsgesprek waarin we jullie wensen inventariseren en bespreken wat voor jullie de beste mogelijkheden zijn. Daarna maken we een overzicht van jullie financiën en kijken naar de financiële toekomst. Daarna stellen we een echtscheidingsconvenant op waar jullie beide achter staan. Hebben jullie kinderen? Dan stellen we ook een ouderschapsplan op. Ten slotte nemen we samen de processtukken door, controleren we die en ondertekenen jullie alle stukken. Wij dienen de processtukken in bij de rechtbank. Na goedkeuring zorgen wij ook voor de inschrijving van de echtscheiding bij de gemeente.

Professioneel en persoonlijk

Willen jullie scheiden met behulp van een advocaat? Deskundig Scheiden helpt jullie professioneel en persoonlijk verder. Neem direct contact op of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.