Beste scheidingsadvocaat

Advocaat scheiding kosten

Als jullie gaan scheiden komt er veel op jullie af. Er moeten formulieren ingevuld worden, afspraken gemaakt, spullen moeten worden verdeeld. Omdat je er zeker van wilt zijn dat je niets vergeet ga je eens op internet kijken naar hoe het verloop van een echtscheidingstraject er uit ziet. Je vindt daar ook wat een echtscheidingstraject kan gaan kosten. En van dat prijskaartje schrik je.

Is een echtscheidingstraject echt heel duur? Dat hoeft helemaal niet. De prijs wordt voor een deel bepaald door een advocaat. En een advocaat heb je helemaal niet het hele echtscheidingstraject nodig.

Advocaat voor scheiding

Kosten advocaat scheiding

Een advocaat kan al snel 250 euro per uur rekenen. Dan loopt de prijs vlot op als jullie gaan scheiden. Maar wanneer is een advocaat eigenlijk nodig bij een echtscheiding?

Als jullie in een vechtscheiding belanden en jullie komen er ook met mediation niet uit wordt een rechtszaak gestart om het maken van afspraken af te dwingen. Dat is een vervelende situatie, die bovendien lang kan duren. En jullie hebben beide dus een advocaat nodig die jullie het hele traject bijstaat.

Deskundig Scheiden kennismaking

Soepel zonder advocaat

Ga je soepel uit elkaar en kunnen jullie prima samen afspraken maken? Dan is een advocaat alleen in het laatste deel van het echtscheidingstraject nodig. Het is namelijk bij de Nederlandse wet verplicht dat een advocaat het verzoek tot echtscheiding indient bij de rechtbank. Niemand anders mag dit doen. Dat is ook het enige moment dat een advocaat echt nodig is. En dat scheelt enorm in de kosten.

Bij Deskundig Scheiden leiden we jullie soepel en vlot door het echtscheidingstraject zodat jullie samen goede afspraken kunnen maken. Komen jullie er op enig moment toch niet samen uit of ontstaat er miscommunicatie? Dan kunnen wij uit ons brede netwerk een professionele mediator aanbevelen. Op die manier besparen jullie jezelf een vechtscheiding en de kosten voor een advocaat scheiding.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.