Advocaat bij scheiding

Hebben jullie besloten uit elkaar te gaan? Dan ga je op internet op zoek naar de beste manier om te scheiden. Je komt dan al snel het woord ‘advocaat’ tegen. Je weet dat er een prijskaartje hangt aan het in de arm nemen van een advocaat. Wat doet een advocaat precies en is deze wel nodig bij een echtscheiding?

Wat doet een advocaat bij scheiding

Als jullie in goede harmonie uit elkaar gaan is een advocaat bij scheiding nauwelijks nodig. Alleen bij het indienen van de processtukken bij de rechtbank is een advocaat nodig. Bij de Nederlandse wet is dit verplicht. Niemand anders mag dit doen. Als jullie soepel uit elkaar gaan hangt er dus geen prijzig kaartje van een advocaat aan.

Advocaat bij scheiding

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Advocaat en vechtscheiding

Het is een ander verhaal als jullie in een vechtscheiding belanden. Op dat moment moeten jullie beide een advocaat in de arm nemen die jullie vertegenwoordigt in de rechtszaal. Jullie spreken dan via de advocaten met elkaar. Dit wil zeggen dat ze het hele traject bij jullie blijven.

Voorkom een vechtscheiding met mediation

Beter is het dus een vechtscheiding te voorkomen. Loopt de communicatie niet soepel en komen jullie zelf niet tot afspraken? Schakel dan een mediator in zodat jullie niet vastlopen in het maken van afspraken en in een vechtscheiding belanden. Onze professionals van Deskundig Scheiden adviseren graag een mediator uit het netwerk zodat jullie met een mediator bij jullie in de buurt om de tafel kunnen. Samen trekken jullie de communicatie weer vlot.

Scheiden, wat moet ik regelen?

Advocaat bij scheiding niet altijd nodig

Een advocaat bij een scheiding is dus helemaal niet lang nodig als jullie goede afspraken kunnen maken. Als je uit elkaar gaat met Deskundig Scheiden ga je soepel door het echtscheidingstraject zodat dit niet ontaard in een vechtscheiding en je alleen een advocaat nodig hebt voor het indienen van de processtukken bij de rechtbank.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.